26 Aralık 2011 Pazartesi

FACEBOOK

Facebook: İnsanların arkadaşlarıyla iletişim kurmasını ve bilgi alışverişi yapmsını amaçlayan bir sosyal paylaşım web sitesidir. 4 Şubat  2004 tarihinde harward üniversitesi öğrencisi Mark Zuckerberg tarafından kurulmuştur. 11 eylül 2006 tarihinde ise tüm facebook tüm e-mail adreslerine ve bazı yaş sınırlandırılmasıyla herkese ücretsiz olarak açılmıştır. dünyanın en fazla ziyaret edilen 2. web sitesidir. facebbok'un şu anda 800 milyondan fazla kullanıcısı bulunmaktadır. teknik açıdan web otoriteleri bakımından en başarılı web 2.0 uygulamalarından biri olarak gösterilmektedir.

BÜRO ORTAMINDA FACEBOOK KULLANIMI;
-Büro ortamında çalışan insanlar arasında bir grup kurularak orada işle ilgili bilgiler paylaşılır.
-Şirket adına bir facebook hesabı açılarak  işyeri hakkında bilgiler paylaşılır ve eleman ihtiyacı olduğunda bu siteden duyurulabilir.
-Kişiler alan ve mesleklerine göre şirketlerin facebook hesabına girerek iş başvurusunda bulunabilirler
-Şirketler yaptıkları proje ve tasarımları paylaşarak müşteri ve yeni ortaklıklar kazanılabilir.
-Şirketin facebook hesabında etkinlikler yapılabilir. buda çalışanlar arsında samimi bir ortam olmasını sağlar ayrıca çalışanların motivasyonlarının yüksek olmasını ve şirketin daha başarılı olmasında etkili olur.
- Facebooktaki mesaj kısmında insanlar birbirlerine dosya gönderip dosya alablirler.
- İstediğiniz, beğendiğiniz, merak ettiğiniz kişi veye kurumların facebook adresine abone olarak facebooktan takip edebilirsiniz.
-Facebook'u  genelde  insanlar  eğlence olarak kullandıkları için bürolarda facebookta gerğinden fazla vakit geçirmek işlerin aksamasına yol açar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder